CALEO DIRECT
Fal és mennyezetfűtés

Könnyűszerkezetes épületek
és nagy belmagasságú terek fűtése hatékonyan
AJÁNLATKÉRÉS
Kivitelezés országosan egy munkanap alatt Tekintse meg a mennyezetfűtés kivitelezéséről készült videónkat! Megnézem CALEO DIRECT

Tudjon meg többet a CALEO fűtőfilmekről

Láthatatlan hőforrás
gipszkarton szerkezetben

A fűtőelemek közvetlenül a gipszkarton felett kerülnek rögzítésre. A fűtött gipszkarton akár 40-45°C-ra melegszik fel, ezáltal kisebb felületen akár nagyobb hőmennyiséget is be lehet vinni mint akár egy jól méretezett padlófűtés esetén.

A gipszkarton vastagságától függetlenül kiváló hővezető, a CALEO DIRECT fűtőfilmes mennyezetfűtés minden eddigi technológiánál gyorsabb felfűtést, ezáltal pontosabb vezérelhetőséget biztosít.

Ideális megoldás és alacsony beruházási költség mellett alakítható ki olyan épületekben/helyiségekben ahol a gipszkarton álmennyezet az építés része vagy belsőépítészetileg indokolt:

  • Könnyűszerkezetes családi házak
  • Tetőterek, tetőtér beépítések
  • Nagy belmagasságú lakások
  • Exkluzív apartmanok, szállodai szobák
CALEO mennyezetfűtés 1
CALEO mennyezetfűtés 2
CALEO mennyezetfűtés 3
CALEO mennyezetfűtés 4
CALEO mennyezetfűtés 5
CALEO mennyezetfűtés 6

Nem. A konvekciós hatás létrejöttéhez ugyanis jelentős hőmérsékletkülönbségre van szükség. A sugárzó felületfűtések sajátja az irányított hőleadás (a mennyezettől a padló felé). Egy zárt térben a hőmérséklet kiegyenlítődik így az alsó és felső légrétegek között mindössze 2-3°C lehet az eltérés. Mennyezetfűtéssel maximális komfort és homogén hőmérséklet érhető el láb, test és fej magsságban.

A CALEO DIRECT fal és mennyezetfűtési rendszerek megalkotásakor a gipszkarton szerkezet építésének szabványait vettük alapul, ez mennyezetfűtés esetén 40cm-es tengelytávot jelent a profilok között. A 30cm-es fűtőfilmek a profillal párhuzamosan futnak. A rendszer kiépítése nem igényel speciális eljárást a szárazépítés során. A fűtési rendszer a gipszkarton táblák előtti utolsó munkafázisban történik.

A gipszkarton vastagsága lehet 9 vagy 12,5mm egyaránt. Anyagát tekintve hagyományos, nem szükséges tűzgátló gipszkarton. Vízes helyiségekben a fűtési rendszertől függetlenül is ajánlott az impregnált karton alkalmazása.

CALEO mennyezetfűtés lámpák elhelyezése
CALEO mennyezetfűtés lámpák elhelyezése

A CALEO DIRECT mennyezetfűtési rendszer fűtőelemei (CALEO 160) nem teljes felületen kerülnek beépítésre.

A szükséges hőmennyiség  bevitelére elegendő lehet a teljes felület mindössze 25-45%-a. A fennmaradó helyeken kialakíthatóak a világítótestek rögzítési pontjai, a fűtőfilmeket a kivitelezés során az előre megjelölt pontokon megszakítjuk, adott profiltávolságot szabadon hagyjuk.

A minimális beépítési magasság ~8cm a gipszkartonnal együtt. Ebből a 8cm-ből mindössze egy 1mm köztes réteg a fűtőfilm. Amennyiben cél a meglévő nagy belmagasság csökkentése úgy pálcás rögzítéssel akár nagyobb 40-120cm-es belmagasság csökkentés is elérhető. A gipszkarton szerkezetben elhelyezhető 5-30cm-es kőzetgyapot jelentősen javítja a helyiség és a födém hőszigetlési értékeit.

Napelemrendszerek

A 0Ft-os fűtésköltség valóság!

A CALEO-nál már 2008-óta.

CALEO Family családi kedvezményrendszer

CALEO FAMILY

Valódi kedvezmények, otthonteremtőknek

Komplett kivitelezésOrszágosan akár 4-8 munkanapon belül.
Tekintse meg kivitelezési videónkat!

Aktív hőtárolás
kiemelten energiatakarékos

Egyenletes hőmérséklet

A meleg levegő nem száll felfelé! Ahhoz ugyanis jelentős hőmérséklet különbség szükséges. A CALEO DIRECT mennyezetfűtési rendszerek hőleadása kizárólag sugárzó hő formájában történik így az alsó és felső légrétegek között mindössze 2°C lehet a hőmérséklet különbség. Ugyanez az érték hagyományos vagy radiátoros fűtések esetén akár 15-18°C is lehet.

Assistance

Válassza a piacvezető minőséget. Alapítva 1990. Az egyedülálló gyártói és hivatalos magyar garancia, melyet a biztos hátterű BVF-CALEO cégcsoport nyújt Önnek. 5+5 éves kiterjesztett jótállást vállalunk fűtésrendszereinkre. A CALEO Assistance szolgáltatás igénylésével további 5 évvel meghosszabbíthatja a garancia időtartamát. Tudjon meg többet itt

A lakberendezés szabadsága

A padlófűtés csekély hátránya, hogy mivel a felületen járunk, a maximum megengedett felületi hőmérséklet korlátozott (29-31 fok C°), ezzel pedig behatárolt a leadható hő teljesítmény. Éppen ezért tervezéskor a szakemberek kénytelenek beleszólni a belső tér kialakításába, ami korlátozza az építtető szabadságfokát, vágyát, elképzeléseit. (pl: a bútorok, ha lehet, lábakon álljanak, de a szőnyeg használata sem ajánlott).

Könnyűszerkezetes épületkhez

Könnyűszerkezetes épületek esetében a gipszkarton álmennyezet az építés része így nem jelent plusz költséget annak kialakítása. A CALEO CA 160 termékcsalád egyedülálló 30cm-es méretével és optimalizált teljesítményével kiválóan alkalmazkodik a modern épületszerkezetekhez. Akár a mennyezeti felület 25-30%-a elegendő lehet a szükséges fűtési teljesítmény bevitelére akár -20C°-ig!

Kalkulátor
várható költségek

Hőszigetelési adatok

Alapterület

Kalkulált teljesítmény
Max. teljesítmény

A fűtési rendszer által leadott maximális és egyben az önálló fűtéshez szükséges beépítendő teljesítmény. A megjelölt érték az összes fűtési kör egyidejű működése esetén értendő.

Kalkulált áramfelvétel
Áramfelvétel

A megjelölt érték a fűtési rendszer egyidejű maximális áramfelvétele ha minden fűtéskör (szoba) egyidőben működik. Önnek ezen adat az esetleges hálózatbővítés kapcsán lehet fontos.

Kalkulált összeg
Beruházási költség

A fűtésrendszer kulcsrakész átadási ára, mely tartalmazza a komplett anyagköltséget és a munkadíjat.

Kalkulált napelem teljesítmény
Napelem (opció)

A 0 Ft-os fűtési költséghez szükséges opcionálisan választható napelemrendszer teljesítménye.

A napelemrendszer kiépítése előtt javasoljuk az épület energetikai korszerűsítését!

Az online tervező által számított értékek tájékoztató jellegűek. A kapott eredmények nem minősülnek professzionális energetikai számításnak és / vagy ajánlattételnek.

A CALEO DIRECT
fal és mennyezetfűtési rendszer elemei

CALEO CNT Smart

30cm-es szélességben a szabványos rögzítéshez. A hagyományos fűtőfóliákhoz és “infrafóliákhoz” képest az európai követelményekhez és szabványokhoz igazodó piacvezető CALEO 160 fűtőfilm kiemelten gazdaságos és biztonságos üzemeltetést biztosít. A prémium kategóriás CNT fűtőfilmek élettartama korlátlan, gyártói és hivatalos magyar garanciával rendelkeznek.

Rétegrend

CALEO Direct

2. Minősített szerelési segédanyagok és rétegrendi/hőszigetelő anyagokBVF-CALEO ACCESSORIES

Fűtőszőnyeg szerelési segédanyagok

Hiszünk abban, hogy jól és gazdaságosan működni nem egy termék, sokkal inkább egy jól kivitelezett rendszer képes. Egy fűtési rendszer több mint fűtőelem, hozzátartoznak a burkolatok, a helyes sorrendben felépített rétegrendi elemek és magas minőségű szerelési segédanyagok. A korlátlan élettartam és az üzembiztos működés csak minősített szerlési segédanyagok felhasználásval elérhető.

3. Választható termosztátok és vezérlési rendszerekEgyszerű programozható termosztátoktól a WIFI-s zónavezérlésig

wifi termosztát

Elektromos fűtési rendszerek esetén minden helyiség egymástól független fűtési kör. Válassza ki az Ön igényeinek és költségvetésének leginkább megfelelő vezérlőinket. A szabvány programozható termosztátokkal is jelentős mértékű megtakarítás érhető el, azonban zónavezérlési rendszerünk és a legújabb WiFi képes termosztátok minden eddiginél jobb eredményeket produkálnak, maximális komfort mellett.

FONTOS INFORMÁCIÓ: Vevőcsapdák és megtévesztés a hazai piacon. Ügyfeleinktől több bejelentést kaptunk, miszerint elektromos kivitelezők és generál kivitelező cégek a BVF-CALEO nevében adtak ki árajánlatokat majd a megvalósításkor gyenge minőségű és ismeretlen eredetű “infrafóliákat” és fűtőfóliákat építettek be. Amennyiben a fűtőfilmes rendszerek kivitelezését nem közvetlenül ügyfélszolgálatunkon vagy on-line megrendelő felületünkön adja le kérjük ügyeljen a beépített termék minőségére és márkajelzésére, lépjen kapcsolatba szakembereinkkel!