BVF WFD 10-20 W/mEgyszerű és költséghatékony megoldás padlófűtéshez

BVF WFD Fűtőkábel

A fűtőkábeles padlófűtési technológia közel 40 éves múltra tekint vissza. Főbb jellemzői, az alacsony beruházási költség és a megbízhatóság ezen idő alatt nem változtak. A technológia azonban jelentős változáson esett át. A BVF fűtőkábelek kizárólag kéteres (Twin-conductor) technológia alkalmazásával készülnek mely minden eddiginél jobb üzemi hatásfokot és hosszabb élettartamot  garantálnak.

A fűtőkábel technológia alapvetően padlófűtési rendszerek kialakítására lett kifejlesztve azonban mára számos az általános felhasználástól eltérő alkalmazása ismert (pl.: ipari gépek és csövek temperálása, hőhidak kezelése, beltéri fagymentesítés… stb).

A fűtőkábelek beépítése az aljzatbeton képzésekor gyorsan és extrém alacsony költségek mellett kivitelezhető. Üzemeltetésük vezérelt áram (kedvezményes tarifa) alkalmazása mellett még gazdaságosabb.

Vezérelt árammal

A hőtároló padlófűtés tökéletesen alkalmas a vezérelt (korábbi nevén éjszakai áram) díjszabással történő komplett üzemeltetésre. Használatával a padló folymatosan melegen tartható hiszen a rendelkezésre állási idő után a hatalmas felmelegített tömeg egyenletesen sugározza ki magából a bevitt hőt. Az intelligens padlószenzoros vezérlésnek köszönhetően a hagyományos padlófűtésekkel ellentétben nem alakul ki túlfűtés.

Gyors kivitelezés

A BVF WFD Series kéteres fűtőkábelek csak egy oldalon rendelkeznek bekötési ponttal. Nem szükséges bonyolult előzetes tervezés. A fűtőkábel gyári rögzítő sínre vagy akár az aljzat képzésekor használt betonacélhálón is könnyedén rögzíthető, nem igényel speciális beépítési rétegrendet, mindössze a hatályos szabványoknak megfelelő aljzathőszigetelést, a kiemelten gazdaságos működés érdekében.

Karbantartásmentes

A BVF fűtőkábelek nem igényelnek karbantartást sem rejtett garanciális felülvizsgálatokat. A beépítést/átadást követően azonnal üzembe helyezhetők, többszörös szigetelésüknek köszönhetően a környezeti hatásoktól teljesen függetleníthetők (pl. aljzatbeton nedvesedése, csőtörés). 

Megújuló energia

Mint minden BVF termék, a WFD fűtőkábel termékcsalád is kombinálható megújuló energiaforrásokkal. Az épületek fűtési energiaigénye számítható érték, így a fűtési rendszer fogyasztása is. Tudjon meg többet a fűtésköltségek teljes kiváltására alkalmas napelemes rendszereinkről.

BVF 801Wi-Fi programozható szobatermosztát

BVF 801 WiFi szobatermosztát

Az elektromos padlófűtések vezérlése minden esetben duplaszenzoros termosztáttal történik. A termosztát egyidejűleg méri és optimális hőmérsékleten tartja a padló hőmérsékletét (padlószenzor) , még a beépített szenzor (levegő) a kívánt szobahőmérsékletet szabályozza.

Teljesítmény: 20W/m és 10W/m
Méretek: 10-200 fm (lásd. árak)
Kábel típusa: Kéteres Twin-conductor
Kábelek közti távolság: min. 80 mm
Kábel átmérő: 4,8 mm
Fűtőszál szigetelése: TTPE, HDPE
Külső burkolatszigetelés: LSZH
Rögzítés: BVF rögzítő sín
Csatlakozó vezeték: 2,5 m egyoldalon
Tanusítvány: CE

A beépítendő négyzetméterenkénti teljesítmény és a kábelek fajlagos teljesítménye, minden esetben függ a fűtendő épület és aljzatszerkezet hőszigetelési értékeitől. Az alábbi táblázat a leggyakrabban használt beépítési teljesítményekről és fektetési távolságokról nyújt tájékoztató jellegű infomációt:

BVF WFD 10W/m termékcsalád
BVF WFD 10W/m fűtőkábel méretezése
BVF WFD 20W/m termékcsalád
BVF WFD 20W/m fűtőkábel méretezése

Kábelrögzítő szalag

BVF kábelrögzítő szalag minden típusú beltéri fűtőkábelhez 5 és 25méteres kiszerelésben. Bármekkora hosszban szabható. Biztosítja a fűtőkábelek tervezés szerinti fektetési távolságának beállítását.

BVF WFD kábelrögzítő szalag