Fűtőszőnyeg és fűtőfilm alkalmazásaEltérő burkolat, eltérő technológia

Fűtőszőnyeg és fűtőfilm alkalmazása
Vékony rétegrendű padlófűtés kialakításakor elsőszámú szempont a technológia megválasztásakor, hogy az burkolható felületet képezzen.

A BVF-CALEO cégcsoport minden burkolatkohoz speciálisan arra fejlesztett terméket gyárt és szerel. A CALEO fűtőfilm valóban összetettebb és modernebb technológia a fűtőkábel alapú fűtőszőnyegnél azonban PET hordozórétegénél fogva nem alkalmas közvetlen ragasztott burkolatok fogadására. Úsztatott burkolatok esetén ugyanakkor a fűtőkábel, fűtőszőnyeg csak jelentős aljzat-kiegyenlítés alkalmazásával burkolható, ezért célszerű a burkolattípusnak megfelelő fűtésrendszert alkalmazni – ragasztott burkolathoz fűtőszőnyeget, úsztatott burkolathoz fűtőfilmet.

Mi a különbség a elektromos fűtőfilm és az elektromos fűtősztőnyeg között?

  • Fűtőfilm: Laminált padló és szalagparketta közvetlen fűtése

    A laminált padló burkolatok vékonyak (8-10mm), átengedik a hőt azonban nem jó hővezetők így a fűtőkábelek közötti 80mm-es távolságot már kevésbe tudnák kiegyenlíteni. Ezen burkolatok fűtésénél törekedni kell az alacsony hőmérsékletre és a minél nagyobb hőleadó felületre. A CALEO fűtőfilmes technológia teljes felületén egyenletes hőleadást biztosít így a padlón nem jelentkeznek feszültségek, hideg-meleg pontok.

  • Fűtőszőnyeg: Járólap, Kő, Vinyl, Padlószőnyeg

Miért az elektromos fűtőszőnyeg a ragasztott burkolatok kizárólagos fűtése vékony rétegrend esetén? A válasz egyszerű. Mert a fűtőfilmen nem köt át a csemperagasztó sem az aljzatkiegyenlítő. A fűtőszőnyeg hálós hordozórétege lehetőséget ad a ragasztó anyagoknak az aljzatbetonhoz való közvetlen tapadásra. Mind a csemperagasztó mind pedig a járólap tökéletes hővezetők, a fűtőkábelek közti 80mm-es távolságot gyorsan kiegyenlítik és homogén hőmérsékletet biztosítanak a fűtött padlón.

Fontos információ: A fűtőfilmes és a korábbi fűtőfóliás termékek nem alkalmasak közvetlen járólap vagy más ragasztott burkolatok fűtésére. A fűtőfilm teljes felület PET hordozóréteg így az burkolhatatlan felületet képez! A közvetlen ragasztott burkolat alá telepíthető padlófűtések kizárólagos technológiája a CALEO REG rendszerben is alkalmazott BVF H-MAT elektromos fűtőszőnyeg. Fűtőfilmes rendszer ragasztott kerámia burkolatokhoz kizárólag burkolható közvetítőréteg, azaz aljzatbeton közbeiktatásával alkalmazható CALEO EFFICIENT rendszerben.

CALEO Family családi kedvezményrendszer

CALEO FAMILY

Valódi kedvezmények, otthonteremtőknek

Ismerje meg az eredeti CALEO fűtőfilmet!