Fűtőszőnyeg és fűtőfilm alkalmazásaEltérő burkolat, eltérő technológia

Fűtőszőnyeg és fűtőfilm alkalmazása
Vékony rétegrendű padlófűtés kialakításakor elsőszámú szempont a technológia megválasztásakor, hogy az burkolható felületet képezzen.

A BVF-CALEO cégcsoport minden burkolatkohoz speciálisan arra fejlesztett terméket gyárt és szerel. A CALEO fűtőfilm valóban összetettebb és modernebb technológia a fűtőkábel alapú fűtőszőnyegnél azonban PET hordozórétegénél fogva nem alkalmas közvetlen ragasztott burkolatok fogadására. Úsztatott burkolatok esetén ugyanakkor a fűtőkábel, fűtőszőnyeg csak jelentős aljzat-kiegyenlítés alkalmazásával burkolható, ezért célszerű a burkolattípusnak megfelelő fűtésrendszert alkalmazni – ragasztott burkolathoz fűtőszőnyeget, úsztatott burkolathoz fűtőfilmet.

Mi a különbség a elektromos fűtőfilm és az elektromos fűtősztőnyeg között?

  • Fűtőfilm: Laminált padló és szalagparketta közvetlen fűtése

    A laminált padló burkolatok vékonyak (8-10mm), átengedik a hőt azonban nem jó hővezetők így a fűtőkábelek közötti 80mm-es távolságot már kevésbe tudnák kiegyenlíteni. Ezen burkolatok fűtésénél törekedni kell az alacsony hőmérsékletre és a minél nagyobb hőleadó felületre. A CALEO fűtőfilmes technológia teljes felületén egyenletes hőleadást biztosít így a padlón nem jelentkeznek feszültségek, hideg-meleg pontok.

  • Fűtőszőnyeg: Járólap, Kő, Vinyl, Padlószőnyeg

Miért az elektromos fűtőszőnyeg a ragasztott burkolatok kizárólagos fűtése vékony rétegrend esetén? A válasz egyszerű. Mert a fűtőfilmen nem köt át a csemperagasztó sem az aljzatkiegyenlítő. A fűtőszőnyeg hálós hordozórétege lehetőséget ad a ragasztó anyagoknak az aljzatbetonhoz való közvetlen tapadásra. Mind a csemperagasztó mind pedig a járólap tökéletes hővezetők, a fűtőkábelek közti 80mm-es távolságot gyorsan kiegyenlítik és homogén hőmérsékletet biztosítanak a fűtött padlón.

Fontos információ: A fűtőfilmes és a korábbi fűtőfóliás termékek nem alkalmasak közvetlen járólap vagy más ragasztott burkolatok fűtésére. A fűtőfilm teljes felület PET hordozóréteg így az burkolhatatlan felületet képez! A közvetlen ragasztott burkolat alá telepíthető padlófűtések kizárólagos technológiája a CALEO REG rendszerben is alkalmazott BVF H-MAT elektromos fűtőszőnyeg. Fűtőfilmes rendszer ragasztott kerámia burkolatokhoz kizárólag burkolható közvetítőréteg, azaz aljzatbeton közbeiktatásával alkalmazható CALEO EFFICIENT rendszerben.

Ismerje meg az eredeti CALEO fűtőfilmet!