Infrafűtés infrapanel alkalmazásávalMaximális hatásfok és hőérzet - kizárólag a BVF Heating Solutions-től

A fali és mennyezeti rögzítésre alkalmas infrapanelek, fűtéscélú felhasználásának csak a képzelet szab határokat. Legyen szó akár új építésről vagy felújításról, az infrapanel ideális választás a környezetére igényes otthonteremtőknek.Minimalista design-ja lehetővé teszi a korlátlan alkalmazást akár modern, akár tradicionális környezetben.

Mennyezeti síkon szerelve (hőtechnikailag ajánlott) tökéletesen láthatatlan, nem befolyásolja a bútorozást. Rendszerszintű alkalmazás esetén leginkább a BVF NG Series típusú standard kivitelű paneleinket ajánljuk, még kiegészítő fűtésekhez az üveg és tükör kivitelű PREMIUM Series termékcsaládunkat.

Bizza szakembereinkre az infrapaneles fűtési rendszer tervezését vagy vegye igénybe opcionálisan választható kivitelezési szolgáltatásunkat. Árajánlat itt

BVF NG Series infrapanel

Az infrapanel működése

Az infrapanelek hősugárzási tartománya a fűtőelem, annak hőmérséklete és a speciális hőleadó felület összességéből adódik. A BVF NG panelek hőleadása a sugárzó fűtések csoportjába, azon belül pedig az FIR (Far Infra Red) tartományba esnek.

A hősugárzás minden tárgyban, testben, épületszerkezetben elnyelődik és mivel a zárt téren belül a hőmérséklet kiegyenlítődés folyamatos, így azok egyenletesen sugározzák vissza a bevitt hőt. Ezáltal a valós hőmérsékletnél 2-3°C-al magasabb hőérzet alakul ki.

Infrafűtés sepktrum

Alkalmazás, elhelyezés

Az infrapanelek teljesítményükből és kialakításukból adódóan lakossági és beltéri felhasználásra alkalmasak. Elhelyezésük a megfelelő teljesítmény méretezés (szakember által kiadott ajánlat) után, a fűtött téren belül szabadon választható akár a mennyezeti síkon, akár oldalfalon. A tartozék konzol alkalmas ferde falsíkon történő rögzítésre is.

Természetesen az egyenletességet és a nagyfelületű nyílászárókat célszerű figyelembe venni a tervezéskor.

Infrapanel elhelyezés

Vezérlés, termosztát

A BVF infrapanelek gyárilag szabvány dugvillával szereltek, így akár azonnal üzembe helyezhetők ha alkalmazásuk nem rendszerszintű (pl. mobil infrapanel). Azonban egy fűtési rendszer gazdaságos működéséhez hőfokszabályzás szükséges. Infrapanelek vezérlésére minden BVF típusú termosztát alkalmas, az egyszerű konnektor adaptertől az internetes távoli elérést is biztosító eszközökig. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő modellt vagy kérje szakembereink segítségét.

fűtűfilm termosztát

Termékválasztás

Egy fűtési rendszer vagy akár egy kiegészítő fűtés teljesítménye minden esetben az adott szerkezeteken keresztül távozó maximális hőmennyiség függvénye. Tekintve, hogy minden szerkezetnek és építőanyagnak, nyílászárónak más-más hőátbocsátási képessége van (U érték) így a teljesítmény meghatározása hőveszteség számítás igényel.

Egy fűtésrendszer tervezése vagy akár egy kiegészítő fűtés teljesítményének meghatározása is szakember feladata.

Kérjen díjmentes árajánlatot vagy próbálja ki legújabb hőveszteség számító alkalmazásunkat mely iOS és Android eszközökön is elérhető.

BVF HLC

Hőérzet, egészség

Az infrafűtés nem szárítja, nem keringteti a helyiség levegőjét. Az NG Series új generációs infrapanel működése során negatív töltésű ION-okat (ANION EFFECT) állít elő melyek melyek tisztítják a helyiség levegőjét. A sugárzó hő számtalan egészségre jótékony hatással bír. Az infrapanelek működése zajtalan.

Ezzel szemben a hagyományos konvekciós fűtések (elektromos radiátor, norvég hősugárzó, stb.) az alsó légréteget felszívva keringetik a levegőt (porhenger) a helyiségben és mennyezet közeli légrétegeket hevítik addig az infra fűtés egyenletes hőmérsékletet biztosít a szoba egészében.

Infra

BVF Premium Series

BVF NG Series

Egyszínű (Fehér-ArcticWhite) aluminium keretes termékcsalád önálló és kiegészítő fűtésrendszerek kialakításához, alacsony beruházási költségek mellett. Hőre domborodó aktív hőleadó felülete maximalizálja a hő terjedését és az egyenletes komfortérzet kialakulását.

BVF NG Series

BVF Premium Series

Edzett üveg és tükör kivitel. A PREMIUM termékcsalád ideális fűtési megoldás fürdőszobákban, exkluzív kivitelű helyiségekben vagy akár kereskedelmi terekben is. Keret nélküli kivitelének köszönhetően megfelel a legtöbb lakberendezési trendnek és minőségi elvárásnak.

Kiegészítők

BVF infrapanel kiegészítők

A BVF infrapanelek csomagolása tartalmaz minden a beépítéshez szükséges tartozékot azonban néhány kiegészítővel változtathat az eredeti funkción vagy akár egy egészen új terméket hozhat létre. Mobil infrapanel vagy törölköző szárító kivitel egyszerűen percek alatt.