Tudjon meg többet a CALEO fűtőfilmekről

Láthatatlan hőforrás
gipszkarton szerkezetben

A fűtőelemek közvetlenül a gipszkarton felett kerülnek rögzítésre. A fűtött gipszkarton akár 40-45°C-ra melegszik fel, ezáltal kisebb felületen akár nagyobb hőmennyiséget is be lehet vinni, mint egy jól méretezett padlófűtés esetén.

A gipszkarton vastagságától függetlenül kiváló hővezető, a CALEO DIRECT fűtőfilmes mennyezetfűtés minden eddigi technológiánál gyorsabb felfűtést, ezáltal pontosabb vezérelhetőséget biztosít.

Ideális megoldás és alacsony beruházási költség mellett alakítható ki olyan épületekben/helyiségekben, ahol a gipszkarton álmennyezet az építés része vagy belsőépítészetileg indokolt:

  • Könnyűszerkezetes családi házak
  • Tetőterek, tetőtér beépítések
  • Nagy belmagasságú lakások
  • Exkluzív apartmanok, szállodai szobák
CALEO mennyezetfűtés 1
CALEO mennyezetfűtés 2
CALEO mennyezetfűtés 3
CALEO mennyezetfűtés 5
CALEO mennyezetfűtés 6
CALEO mennyezetfűtés 4

Nem. A konvekciós hatás létrejöttéhez ugyanis jelentős hőmérséklet-különbségre van szükség. A sugárzó felületfűtések sajátja az irányított hőleadás (a mennyezettől a padló felé). Egy zárt térben a hőmérséklet kiegyenlítődik, így az alsó és felső légrétegek között mindössze 2-3°C lehet az eltérés. Mennyezetfűtéssel maximális komfort és homogén hőmérséklet érhető el láb, test és fej magasságban.

A CALEO DIRECT fal- és mennyezetfűtési rendszerek megalkotásakor a gipszkarton szerkezet építésének szabványait vettük alapul, ez mennyezetfűtés esetén 40 cm-es tengelytávot jelent a profilok között. A 30 cm-es fűtőfilmek a profillal párhuzamosan futnak. A rendszer kiépítése nem igényel speciális eljárást a száraz építés során. A fűtési rendszer a gipszkarton táblák előtti utolsó munkafázisban történik.

A gipszkarton vastagsága lehet 9 vagy 12,5 mm egyaránt. Anyagát tekintve lehet hagyományos, nem szükséges tűzgátló gipszkarton. Vizes helyiségekben a fűtési rendszertől függetlenül is ajánlott az impregnált karton alkalmazása.

CALEO mennyezetfűtés lámpák elhelyezése
CALEO mennyezetfűtés lámpák elhelyezése

A CALEO DIRECT mennyezetfűtési rendszer fűtőelemei (CALEO 160) nem teljes felületen kerülnek beépítésre.

A szükséges hőmennyiség  bevitelére elegendő lehet a teljes felület mindössze 25-45%-a. A fennmaradó helyeken kialakíthatóak a világítótestek rögzítési pontjai, a fűtőfilmeket a kivitelezés során az előre megjelölt pontokon megszakítjuk, adott profiltávolságot szabadon hagyjuk.

A minimális beépítési magasság ~8 cm a gipszkartonnal együtt. Ebből a 8 cm-ből mindössze egy 1 mm köztes réteg a fűtőfilm. Amennyiben cél a meglévő nagy belmagasság csökkentése, úgy pálcás rögzítéssel akár nagyobb, 40-120 cm-es belmagasság csökkentés is elérhető. A gipszkarton szerkezetben elhelyezhető 5-30 cm-es kőzetgyapot jelentősen javítja a helyiség és a födém hőszigetelési értékeit.

Egyszerűsített kivitelezés100-120m2 akár egy munkanap alatt száraz építéssel

Aktív hőtárolás
kiemelten energiatakarékos

Egyenletes hőmérséklet

A meleg levegő nem száll felfelé! Ahhoz ugyanis jelentős hőmérséklet különbség szükséges. A CALEO DIRECT mennyezetfűtési rendszerek hőleadása kizárólag sugárzó hő formájában történik, így az alsó és felső légrétegek között mindössze 2°C lehet a hőmérséklet különbség. Ugyanez az érték hagyományos vagy radiátoros fűtések esetén akár 15-18°C is lehet.

Alacsony energiaigény

Új építés esetén a szigorú hőszigetelési követelményértékek miatt a legtöbb alkalmazott fűtési rendszer túlméretezésbe kerülhet az épület hőveszteségéhez képest, azaz nagyobb teljesítményt kell beépíteni az indokoltnál (pl.: padlófűtés, fali fűtőpanelek). A mennyezetfűtés azonban könnyen alkalmazkodik a beépített felülettel, hiszen nem érintkezünk vele közvetlenül.

A lakberendezés szabadsága

A padlófűtés csekély hátránya, hogy mivel a felületen járunk, a maximum megengedett felületi hőmérséklet korlátozott (29-31 fok C°), ezzel pedig behatárolt a leadható hőteljesítmény. Éppen ezért tervezéskor a szakemberek kénytelenek beleszólni a belső tér kialakításába, ami korlátozza az építtető szabadságfokát, vágyát, elképzeléseit. (pl: a bútorok, ha lehet, lábakon álljanak, de a szőnyeg használata sem ajánlott).

Könnyűszerkezetes épületkhez

Könnyűszerkezetes épületek esetében a gipszkarton álmennyezet az építés része, így nem jelent plusz költséget annak kialakítása. A CALEO CA 160 termékcsalád egyedülálló 30cm-es méretével és optimalizált teljesítményével kiválóan alkalmazkodik a modern épületszerkezetekhez. Akár a mennyezeti felület 25-30%-a elegendő lehet a szükséges fűtési teljesítmény bevitelére akár -20C°-ig!

A CALEO DIRECT
fal és mennyezetfűtési rendszer elemei

1. CALEO CA 160 fali- és mennyezeti fűtőfóliák

CALEO CNT Smart

30cm-es szélességben a szabványos rögzítéshez. A hagyományos fűtőfóliákhoz és “infrafóliákhoz” képest az európai követelményekhez és szabványokhoz igazodó CALEO 160 fűtőfilm kiemelten gazdaságos és biztonságos üzemeltetést biztosít. A prémium kategóriás CNT fűtőfilmek élettartama korlátlan, gyártói és hivatalos magyar garanciával rendelkeznek.

Rétegrend

CALEO Direct

2. Minősített szerelési segédanyagok és rétegrendi/hőszigetelő anyagokCALEO SEGÉDANYAGOK

Fűtőszőnyeg szerelési segédanyagok

Hiszünk abban, hogy jól és gazdaságosan működni nem egy termék, sokkal inkább egy jól kivitelezett rendszer képes. Egy fűtési rendszer több mint fűtőelem, hozzátartoznak a burkolatok, a helyes sorrendben felépített rétegrendi elemek és magas minőségű szerelési segédanyagok. A korlátlan élettartam és az üzembiztos működés csak minősített szerelési segédanyagok felhasználásával elérhető.

3. Választható termosztátok és vezérlési rendszerekEgyszerű programozható termosztátoktól a WIFI-s zónavezérlésig

Netmostat WiFi termosztát Android, iOS applikációval

Elektromos fűtési rendszerek esetén minden helyiség egymástól független fűtési kör. Válassza ki az Ön igényeinek és költségvetésének leginkább megfelelő vezérlőinket. A szabvány programozható termosztátokkal is jelentős mértékű megtakarítás érhető el, azonban a legújabb WiFi képes termosztátok minden eddiginél jobb eredményeket produkálnak, maximális komfort mellett.